Waarom kiezen voor laminaat boven vinyl?

Laminaat is een meerlaags kunsthouten vloerbedekkingsproduct dat is versmolten met een ultralicht lakproces. Laminaat bestaat bijna volledig uit hardboard-materialen en is extreem duurzaam. Laminaatvloeren lijken op echt hout met een transparante laminaatlaag onder een ondoorzichtige beschermlaag.

Waarom kiezen voor laminaat boven vinyl?

Laminaat is erg populair geworden als isolerend, dempend en isolerend element voor woningen. Het kan ook worden gebruikt in ruimtes waar u een antislip oppervlak wilt, zoals de badkamer en keuken, naast de woonkamer en familiekamers. Laminaat is ook een populaire keuze voor terrassen, patio’s en veranda’s. U kunt een laminaat kiezen dat niet vervormt bij blootstelling aan zout en andere vochtbronnen, ook Klik pvc wordt veel genomen de dag van vandaag.

Laminaat kan in verschillende dichtheden worden gekocht en is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen. Veel laminaatvloeren zijn leverbaar met een antisliplaag. Er is ook een speciaal acrylproduct dat speciaal is gemaakt voor gebruik op vloeren met veel verkeer. Deze producten hebben een rubberen achterkant en zijn ontworpen voor gebruik in natte ruimtes.

Laminaat is ook gemaakt van een duurzame kunststof en deze kunststof is ook zeer goed bestand tegen slijtage. Laminaat is niet poreus zoals hout. Omdat het helder en niet-poreus is, neemt het niet zo gemakkelijk vocht op als hardhout. Laminaat is niet absorberend, maar houdt eerder vocht vast. Als er water onder laminaat komt, zal het materiaal snel uitzetten en drogen. Daarom moet u op warme zomerdagen een ventilator gebruiken om te voorkomen dat u op een natte houten vloer staat of zit.

Wanneer u laminaat als vloerbedekking gebruikt, is het raadzaam om sealers over het oppervlak te gebruiken om het te beschermen tegen beschadiging door vocht. Een schone, stofvrije doek is ideaal om de sealer op de vloer aan te brengen. Als u besluit om gemorste vloeistoffen op te ruimen voordat u de sealer aanbrengt, moet u een beschermende laag aanbrengen om te voorkomen dat de vloeistof vlekken of krassen op het oppervlak maakt. De sealer helpt ook om uw vloeren te beschermen tegen vlekken en krassen.

Een groot voordeel van laminaat over vinylvloerbedekking is dat u de kleur van het laminaat kunt kiezen die overeenkomt met of contrasteert met uw vloerkleur. Dit betekent dat als je in een blauw huis woont, je een laminaat op een witte of licht houten vloer kunt leggen en vice versa. U kunt ook een kleur laminaat kiezen die bij uw tapijt past.

Voor meer over Laminaat kijk bij floorsite.nl